16.2 C
Slatina
marți,30 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doi șoferi depistați cu viteză excesivă pe Drumul Expres 12. Unul a apăsat prea tare pedala de accelerație și pe DN 65 – E 574, rămânând fără permis auto pentru șase luni

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat din nou, în sistem integrat, sub coordonarea Direcției Rutiere, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pe tronsoanele de drum, din județul Olt, cu risc rutier ridicat. Astfel, joi, în intervalul orar 14:00 – 18:00, oamenii legii au dat peste 320 de amenzi, în cuantum de aproxinativ 90.000 de lei, peste 170 fiind pentru depășirea limitei legale de viteză. Peste 40 dintre ei au rămas și fără permisul auto, iar doi dintre ei pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație. Unul a rămas fără permis pentru o perioadă de șase luni și a fost amendat cu peste 2.600 de lei, după ce a avea viteză pe Drumul Expres 12 și pe Drumul Național 65 – European 574, la Negreni – Scornicești.

Avea peste 200 de km/h, deși limita de viteză este 120

Joi după-amiază, în jurul orei 14:10, polițiștii au depistat în trafic, pe Drumul Expres 12, un autoturism ce circula cu viteza de 201 kilometri la oră (km/h), pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. Bărbatul a fost amendat cu 1.305 lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Conducea cu peste 180 km/h pe DEx, iar apoi cu peste 110 km/h și pe European

În jurul orei 16:30, polițiștii au depistat în trafic, tot pe Drumul Expres 12, un autoturism ce circula cu viteza de 182 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h. Mașina a fost oprită, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 48 de ani, din municipiul București. Ulterior, în jurul orei 17:10, polițiștii au depistat în trafic, pe DN 65 – E 574, în localitatea Negreni – Scornicești, același vehicul, însă de această dată circula cu viteza de 112 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

„În ambele situații, conducătorul auto a fost sancționat cu 1.305 lei, iar, ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile. În total, bărbatul a fost amendat cu 2.610 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o durată de 180 de zile”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Peste 70 de polițiști au participat la acțiune, iar în spijinul polițiștilor din Olt au venit și polițiști rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Argeș, Vâlcea, Dolj și Teleorman. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 326 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei, dintre care 324 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și două la alte acte normative.

Dintre contravențiile aplicate, 171 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 18 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, două pentru baterile săvârșite de căruțași și 119 pentru alte abateri. Ca măsura complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 41 de permise de conducere, dintre care 34 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, cinci pentru depășirea cu mai mult de 70 de km/h a vitezei maxime legale admise și două pentru alte abateri. Totodată, au mai fost reținute și zece certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

„Recomandăm conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule, să evite depășirile riscante și să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic. Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, sunt recomandările polițiștilor pentru participanții la trafic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți