12.3 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Un transport agabaritic tranzitează mai multe șosele din Olt, inclusiv Drumul Expres 12, în zilele următoare

- Advertisement -

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere transmite că în perioada 13 – 16 iulie, pe mai multe șosele care tranzitează România, se va desfășura un transport cu depășiri. Traseul acestuia va fi și pe unele drumuri din județul Olt, inclusiv Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești.

Astfel, transportul cu gabarit depășit va avea ca traseu Port Constanța – A 4 – Ovidiu – Drumul Național 2 A – Giurgeni – DN 2 A – Țăndărei – DN 2 A – Slobozia – DN 2 A – Urziceni – DN 2 – Centura București Sud – A 1 – DN 65 B – DN 65 – Drumul Expres Craiova – Pitești – DN 65 – Găneasa – DN 64 – DN 67 – DN 7 – Râmnicu Vâlcea – DN7 – A 1 – A 10 – A 3 – DN 1 – DN 1 P – DN 19 E – A 3 – Borș II Punct de Trecere a Frontierei

Potrivit celor de la Drumuri, vehiculul transportă un modul trailer, lățimea maximă a acestuia fiind de 3 metri, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic.

Transportul agabaritic este însoțit inclusiv de un echipaj al Poliției Rutiere și se va desfășura și în funcție de cum va fi vremea, având în vedere că până duminică în mai multe zone ale țării sunt anunțate temperaturi caniculare.

„Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră. Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculul va fi însoțit de două autovehicule de însoțire autorizate și de un echipaj al poliției rutiere. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu”, transmite CNAIR.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți