1.2 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Partidul National Liberal e obligat sa ofere un primar slatinenilor!

- Advertisement -

Cine este Gabriel Dima Buliteanu?
Slatinean, nascut in 1978, crescut, educat, implinit ca om aici, in orasul de pe malul stang al Oltului. Casatorit, am un copil, sunt jurist, investitor privat, un om dinamic, care nu semneaza condica de prezenta, dar in tot ceea ce face pune pasiune si suflet. Respect orasul in care traiesc si-l vad ca pe o fiinta vie. Sunt mandru ca sunt slatinean, inainte ca sintagma respectiva sa fi devenit pentru unii slogan electoral. Ma regasesc in aceste locuri, nu numai afectiv. Am aici familia largita, prietenii, dar si pe cei care, atunci cand au ceva de spus, ma critica fara sa stea pe ganduri.
Omul politic – Gabriel Dima Buliteanu?
Sunt liberal. Din convingere, din pasiune… Ma regasesc in politica partidului care sustine principiul Prin noi insine si cred ca asa ceva, intr-o buna zi, trebuie sa devina un motto al unei Constitutii adevarate. Romanii pacatuiesc atunci cand asteapta salvarea de la altii. Referitor la intrebarea dumneavoastra, am fost presedinte al TNL Olt intr-o perioada cand miscarea tineretului liberal, in acest judet, devenise o voce. Sunt vicepresedinte al Biroului Politic Local Slatina, membru in Comitetul Local Executiv, membru in Biroul Politic Judetean. Sunt, inainte de toate, un om consecvent, care a ales sa ramana liberal desi n-a dus niciodata lipsa de oferte. Consecventa cred ca ma defineste, intr-o lume dominata de inconsecventa.
Sunteti unul dintre potentialii candidati la Primaria Municipiului Slatina. Ce v-a determinat sa intrati in aceasta competitie?
Am luat aceasta decizie in urma discutiilor cu mai multi colegi, prieteni din partid, dar si din afara lui, care ma cunosc exact asa cum sunt. Sunt un om care face politica din pasiune si convingere, nu din interes, un om care doreste binele comunitatii in care traieste si este convins ca poate contribui la asanarea clasei politice.
Ce credeti ca ar trebui schimbat in Slatina? Care ar trebui sa fie prioritatile viitorului primar?
Problema cu schimbarea, asa cum ati formulat-o, este din start periculoasa. Romanii au schimbat totul dupa 1989, iar dupa multi ani au vazut ca s-a cam exagerat cu schimbarea. Nu sunt de acord nici cu reconstructia. Unele lucruri trebuie pastrate, altele, abia dupa ce vom avea o expertiza completa, trebuie scoase din peisajul public. Vreau sa va spun un lucru: administratia municipiului Slatina trebuie sa devina prietena cu cetatenii. Cand se va intampla acest lucru, atunci vom avea si fundamentul de plecare. Dupa, pot sa apara si acele elemente concrete, de infrastructura, educatie, sport… Pana atunci, e ca o casa la care proprietarul face economii drastice la calitatea betonului din fundatie, pentru a-i ramane bani sa cumpere niste tablouri frumoase. La primul cutremur, cat de mic, se alege praful de tot. Cu siguranta, planul meu de masuri pentru Slatina va fi cunoscut si supus dezbaterii publice, iar slatinenii se vor putea exprima asupra fiecarui punct in parte.
Care e punctul forte al lui Gabriel Dima Buliteanu?
Ma tin de cuvant! imi asum actele si faptele mele. Nu caut vinovati in alta parte atunci cand gresesc eu. Nu cer semenilor, fara sa le ofer ceva in schimb. Cred ca fac parte din acea categorie de oameni care se intreaba de multe ori pe sine, seara, atunci cand ajunge acasa, daca in ziua respectiva a facut tot ce a tinut de el, pentru comunitate, pentru cei dragi. Cand ai raspuns la aceasta intrebare, inseamna ca esti pe drumul cel bun.
Poate Slatina sa aiba un primar liberal in 2016?
E un moment de rascruce. E un examen care nu trebuie ratat. Nu va spun nici ca pesedistii sunt slabiti, dupa tot ce s-a intamplat cu ultimii doi primari. Nu ar fi corect sa profiti de neputinta altuia si sa te urci pe un piedestal in acest mod. Din punctul meu de vedere, dupa 25 de ani de la Revolutie, dupa alti ani de comunism, Partidul National Liberal e obligat sa ofere un primar slatinenilor! O alternativa care trebuie bine gandita si bine explicata! in caz contrar, istoria ne va pedepsi, iar cei mici de astazi, atunci cand vor deveni majori, ne vor cere socoteala. Mizez pe o buna comunicare din partea PNL, pe buna-credinta a majoritatii slatinenilor si pe un vot liber, neafectat de constrangeri sau cadouri.
Despre competitia interna din PNL ce ne puteti spune?
Cred ca este o competitie corecta, la finalul careia cel mai bun dintre noi va fi desemnat candidat. Avem fiecare calitatile necesare si propriile viziuni pentru campania de promovare.
Vorbim de un sondaj de opinie, in urma caruia va fi desemnat candidatul final al PNL pentru Primaria Slatina. Aveti incredere in astfel de studii? Nu va e frica de faptul ca cineva din partid ar putea sa deformeze intentia de vot?
Tentatiile au aparut odata cu evolutia omului, si in Biblie se vorbeste despre fructul interzis. Sunt in firea omeneasca, dar nu cred ca cineva, un liberal adevarat, si-ar permite sa umble la sondaj. Ar fi o actiune impotriva sinelui liberal, iar tradarile din politica liberala cred ca si-au consumat toate etapele in toamna anului trecut, atunci cand multi au plecat dupa interesul national. Cei care am ramas suntem buni ramasi. in plus, oferta de stanga, astazi, nu mai este atractiva.
Sa presupunem ca sunteti candidatul PNL. Cu ce mesaj ati veni in fata alegatorilor, ce le-ati promite?
O singura promisiune: Voi face tot ceea ce pot sa nu-i dezamagesc!
O ultima intrebare. Ce parere aveti de afluenta candidatilor profesori la functia de primar al Slatinei?
Profesorii sunt o categorie profesionala fundamentala a natiunii. Reprezinta coloana vertebrala a educatiei, sunt formatorii generatiilor care vin si este esentiala pozitia lor in ierarhia sociala. insa, politica noastra n-a dus lipsa de profesori, ci mai degraba de caractere… De CV-uri pompoase si de vorbe goale, lumea este satula. Este nevoie de fapte, de sacrificiu si mai putin de vorbe. Ca primar, trebuie sa fii in primul rand un bun gospodar, un caracter puternic si serios.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți