1.2 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Din postura de primar ales, pot face mult mai multe pentru slatineni!

- Advertisement -

Desi neanuntata oficial, candidatura dumneavoastra la functia de primar al Slatinei este intens vehiculata in spatiul public. A fost luata o decizie in acest sens in cadrul partidului?

Nu s-a anuntat oficial candidatura mea la functia de primar al Slatinei pentru ca nu a fost luata inca o decizie in partid. Acest lucru nu tine de o eventuala strategie politica ce poate fi speculata ca joc diversionist menit sa bulverseze in vreun fel o competitie aflata la linia de start. UNPR nu duce o astfel de politica. in schimb insa, in UNPR se analizeaza intotdeauna cu maxima prudenta, realism si eficienta sansele de reusita si mai ales meritele care ne recomanda in fata oamenilor carora dorim sa le castigam respectul si increderea. in primul rand, in politica este necesar sa te afirmi prin munca, rezultate si valoare in fata liderilor si a echipei. O data ce ai obtinut votul lor de incredere, poti sa te prezinti cu fruntea sus in fata electoratului. Nu stiu la aceasta data daca voi fi candidatul UNPR pentru primaria Slatina, insa in cazul in care partidul si echipa mea imi vor acorda votul lor de incredere, voi depune toate eforturile sa ma ridic la nivelul asteptarilor. Ale lor si ale slatinenilor.

De ce ar renunta un secretar de stat la functia din minister pentru un scaun de primar? Este o perioada destul de complicata, in care multi fosti sau actuali alesi dau cu subsemnatul pe la DNA…

N-as dori sa comentez motivele pentru care fosti si actuali alesi dau cu subsemnatul la DNA. Un om raspunde pentru faptele sale in fata justitiei, daca acestea se dovedesc a fi impotriva legilor. Nimeni nu este mai presus de lege, indiferent daca este simplu cetatean sau personalitate publica, aleasa ori numita. Daca la acest aspect s-a referit intrebarea dumneavoastra, sa stiti ca si un secretar de stat se supune legilor in aceeasi masura ca un primar si are aceleasi obligatii si raspunderi in fata cetatenilor. Nu exista avantaje si dezavantaje intre cele doua functii la care faceti referire. Doar o lista personala, imaginara, cu posibilitati. Lucruri pe care consideri ca stau in puterea ta sa le faci, nu pentru tine, ci pentru oamenii din jurul tau. Convingerea mea este ca familia trebuie sa fie principalul beneficiar al politicilor guvernamentale, iar acest lucru trebuie sa se regaseasca in toate domeniile administrate public. Pentru mine slatinenii si oltenii reprezinta familia mea si consider ca, din postura de primar ales, pot face mult mai multe pentru ei. Deja din pozitia pe care o ocup in prezent la Ministerul Educatiei am grija ca interesele acestora sa fie corect reprezentate. Marturie stau obiectivele pe care mi le-am propus de-a lungul ultimului an ca secretar de stat si pentru care am depus toate eforturile sa le realizez: 21 de gradinite in judetul Olt construite si alte 3 in curs de licitatie prin Programul pentru Reforma Educatiei Timpurii; peste 40 de microbuze repartizate pana in prezent unor cluburi scolare si unitati de invatamant din mediul rural, altele urmand a fi distribuite in perioada imediat urmatoare. De asemenea, diligentele pe care le port pentru a include in acest an 7 scoli oltene in Programul pentru Reabilitarea Infrastructurii scolare.

intr-o conferinta de presa, liderii PSD Olt au afirmat ca nu isi doresc candidaturi comune cu UNPR la alegerile locale de anul viitor. Care este pozitia UNPR pe acest subiect, cum vedeti dumneavoastra lucrurile si cum ati descrie relatia cu partenerii social democrati de la Olt?

Personal, cred ca este putin important ce isi doresc partenerii de alianta la nivel local. O decizie de acest fel este luata de comun acord la varf, in urma consultarilor reciproce, a analizelor, a argumentelor si a evaluarii sanselor de reusita. O alianta nu functioneaza subiectiv, in functie de avantaje si dorinte directionate conjunctural, ci ca un parteneriat cu viziuni si obiective comune, lipsit de interese partinice. Daca decizia finala si, repet, comuna, va stabili candidaturi separate, noi suntem pregatiti. Cat despre relatiile cu partenerii social-democrati de la Olt, ma rezum la a le descrie ca fiind bazate pe respect reciproc.

Cat credeti ca mai rezista la nivel central alianta PSD – UNPR?

Atat timp cat sunt respectate angajamentele care au construit si consolidat aceasta alianta. Nu pot sa ma pronunt pentru partenerii nostri, insa pot sa afirm ca UNPR a fost, este si va ramane un partid onest, serios si solid, cu oameni profesionisti si ambitiosi care pun intotdeauna interesul national mai presus de orice. Facem parte dintr-un guvern si o alianta politica pe care o respectam si ne-o asumam. Daca acest parteneriat politic se va fisura, lucru pe care il consider putin probabil, cu siguranta UNPR nu va fi raspunzator. Acest partid nu a tradat si nu va trada niciodata un guvern din care face parte, atat timp cat principiile si valorile politice sunt respectate reciproc. Avem incredere in liderii nostri, in deciziile lor, in viziunile lor pentru Romania si pentru viitorul nostru, si stim sa ne respectam angajamentele fata de parteneri si fata de romani.

Pe scena politica, lucrurile se pot schimba uneori peste noapte. in contextul unei aliante PNL – UNPR, exista posibilitatea ca Emil Albota sa fie candidatul PNL la Primaria Slatina?

O alta ipoteza ar fi ca UNPR in timp sa devina cel mai puternic partid din Romania, plauzibila de altfel daca tinem cont de ascensiunea fulminanta a acestui partid care s-a facut remarcat prin oamenii sai, idealurile si valorile emblematice, prin ambitia care-l caracterizeaza si prin proiectele nationale propuse. Poate dau din casa, cum spuneti dumneavoastra, jurnalistii, dar va destainui ca UNPR a recunoscut, prioritizat si evidentiat intotdeauna valoarea oamenilor sai, inaintea oricarui parteneriat. in plus, sunt convins ca electoratul, indiferent de culoare, va avea suficient discernamant sa aleaga omul cel mai potrivit sa-l reprezinte. Asadar, indiferent de situatie, intotdeauna va exista posibilitatea ca Emil Albota sa fie candidat la Primaria Slatina.

Din partea PSD sunt vehiculate trei nume pentru Primaria Slatina -deputatul Emil Mot, prefectul Silviu Neacsu si Andrei Iordache, managerul SJU Slatina. Daca ati fi un simplu cetatean, neangrenat in lumea politica, pe care dintre ei l-ati vota ca primar al Slatinei?

As vota un om integru, corect, activ, un om care s-a remarcat in comunitatea sa prin munca cinstita, prin respectul fata de lege si curajul de a-si asuma faptele. Eu garantez pentru persoana mea. Cei nominalizati de dumneavoastra sunt trei oameni pe care ii respect in egala masura si… cam atat.

Ce credeti ca lipseste Slatinei, care ar trebui sa fie prioritatile viitorului primar?

Ce lipseste Slatinei? Un viitor sperat pentru copiii nostri, o dorinta colectiva de schimbare, o mentalitate sanatoasa, oameni motivati, un trai motivant… Sunt multe de facut in Slatina, lucruri pe care un primar, oricare ar fi, nu le poate face singur, ci alaturi de o echipa de profesionisti, oameni capabili pentru care sa primeze binele comunitatii si nu interesul personal. Jongleriile cu legea, cu banii oamenilor, cu increderea celor care si-au pus sperantele in tine nu au ce cauta intr-o institutie administrativa. Lucrurile pot fi facute bine muncind corect si cinstit, mai ales daca si cetatenii isi aduc in mod dezinteresat aportul la realizarea lor. Cred ca e timpul sa o luam de la capat si sa muncim impreuna pentru orasul nostru.

Aveti un mesaj pentru slatineni?

Se apropie un an greu. Un an in care cu totii ne mobilizam dorintele si ne gajam sperantele . Nu mai vrem sa platim scump ipocrizii si promisiuni, minciuni si compromisuri. Avem sansa sa schimbam lucrurile, sa ne demonstram identitatea si sa continuam sa construim, umar langa umar, orasul in care traim si viitorul pe care ni-l dorim. Avem sansa sa spunem cu mandrie ca suntem slatineni. Trebuie doar sa vrem.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți