23 C
Slatina
marți,25 iunie,2024

Ultimele Articole

Ofițerii de poliție Anticorupție din Olt au marcat 19 ani de activitate ai Direcției Generale Anticorupție

- Advertisement -

Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a sărbătorit joi, 30 mai, împlinirea a 19 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului MAI. Iar angajații Serviciului Județean Anticorupție Olt au ținut să sărbătoarească această zi prin participarea, alături de angajați ai structurilor teritoriale ale MAI, la activități preventive.

„Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate. În cei 19 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului MAI, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere. Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile. Cea de-a doua direcție importantă de acțiune este reprezentată de acțiunile de combatere a corupției prin intermediul cărora DGA contribuie la asigurarea că personalul MAI acționează în conformitate cu legea și principiile etice și demonstrează, totodată, angajamentul ministerului de a funcționa corect și transparent, ceea ce este esențial pentru menținerea sprijinului și colaborării din partea comunității. DGA este, practic, un pilon esențial în menținerea integrității, eficienței și respectării legalității în cadrul MAI. Lupta împotriva corupției nu doar protejează drepturile cetățenilor, dar și asigură că instituțiile de ordine publică funcționează într-un mod transparent și responsabil, consolidând astfel încrederea publicului și respectarea angajamentelor internaționale”, se arată într-un comunicat remis de angajații Anticorupție Olt.

Iar în acest context, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Olt, au desfășurat joi activități de educație anticorupție pentru promovarea integrității în rândul cetățenilor ce au constat în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a DGA și competențele acesteia.

La nivel local, DGA este reprezentată de SJA Olt, al cărui sediu se află în municipiul Slatina, strada Primăverii, nr. 15, județul Olt, telefon/fax 0249.431.002. „Cetățenii județului Olt care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-Center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa olt.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene”, mai transmis angajații Anticorupție.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți