15.4 C
Slatina
marți,13 mai,2025

Ultimele Articole

Încă 160 de bilete de tratament în stațiunile balneare de la munte și mare, pentru beneficiarii din județul Olt. Este a șasea serie din acest an

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt a transmis marți, 13 mai 2025, că i-au fost repartizate încă 160 de bilete de tratament balnear, aferente seriei a VI-a din anul în curs, 129 dintre acestea fiind alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de persoanele interesate, din județ.

Data de prezentare în stațiunile de la munte și mare pentru biletele din această serie este în perioada 26 – 30 mai, iar durata sejurului este de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii, asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear..

Repartizarea biletelor pe stațiuni, potrivit Claudiei Măldăreanu, purtător de cuvânt al CJP Olt, arată astfel: 42 în Băile Olănești, 12 în Căciulata, câte 11 în Băile Herculane, Băile Govora, opt în Băile Felix, câte șase în Călimănești, Eforie Nord, Mangalia, Covasna, Bala, patru în Buziaș, trei în Pucioasa, câte două în Techirghiol, Sovata și câte unul în Amara, Neptun, Vatra Dornei și Băile Tușnad.

„Lista cererilor aprobate este afișată la sediul Casei de Pensii Olt, cât și pe pagina de internet a instituției. Biletele de tratament se pot ridica până în data de 19 mai, inclusiv, iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe 21 mai”, a precizat reprezentantul instituției.

Biletele rămase nealocate, în număr de 31, sunt în stațiunile Amara, Bala, Buziaș, Covasna, Saturn, Pucioasa și Vatra Dornei.

Potrivit Claudiei Măldăreanu, purtător de cuvânt al CJP olt, pentru acest an au fost înregistrate până la această dată nu mai puțin de 2.215 cereri de acordare a biletelor de tratament.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii, beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii, soțul/soția asiguratului pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului de asigurare la accidente de muncă și boli profesionale, care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear.

Potrivit aceleiași surse, în cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 3.200 lei, respectiv 3.400 de lei în hoteluri de două și trei stele, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât câștigul salarial mediu brut. În caz contrar, biletul este achitat integral.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți