32.1 C
Slatina
sâmbătă,5 iulie,2025

Ultimele Articole

Proprietarii de locuinte pot sa incheie fie o polita facultativa, fie una obligatorie, a decis Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

- Advertisement -

Proprietarii de locuinte care nu au incheiat nici pana in momentul de fata o asigurare care sa acopere riscuri de cutremur, inundatii sau alunecari de teren, pot sa aleaga intre una obligatorie sau una facultativa. Daca in urma cu ceva timp, toti proprietarii de locuinte trebuiau sa incheie atat polita obligatorie, cat si facultativa, decizia Consiliului Comisie de Supraveghere a Asigurarilor a decis ca o singura polita e de ajuns. Potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul institutiei la sfarsitul saptamanii trecute, se precizeaza revenirea la forma anterioara a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuinte. Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat, in sedinta din data de 25 octombrie 2012, revenirea la forma anterioara a normelor cu privire la asigurarea obligatorie pentru locuinte, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Astfel, proprietarii isi pot indeplini obligatiile prevazute de lege privind incheierea unei asigurari care sa acopere riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren, ca fenomene naturale, fie printr-o asigurare emisa de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), fie printr-o asigurare facultativa. Totodata, prin politele facultative, cetatenii se pot proteja suplimentar si pentru alte riscuri. Aceasta masura este prima dintr-o serie de initiative care vizeaza inclusiv propuneri pentru modificarea Legii nr. 260/2008, astfel incat obiectivul principal – de cuprindere cat mai larga in asigurare a fondului locativ din Romania – sa fie atins, se arata in comunicatul de presa al CSA.
Potrivit Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), de la inceputul acestui an, la nivel de tara au fost incheiate aproximativ 500.000 de polite de asigurare a locuintei, in jur de 8.000 de polite fiind vandute in fiecare zi. in luna septembrie a acestui an, cele mai multe asigurari fusesera incheiate in regiunea Muntenia – 22,4%, urmata de Moldova – 16,4%, Bucuresti – 15,7%, Transilvania – 13%, Dobrogea – 8,7%, Oltenia – 7,4%, Banat – 5,7%, Crisana – 5,4%, Maramures si Bucovina – 2,7%. in Olt fusesera vandute un numar de 3.772 de polite, din care 2.673 in mediul rural.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți