17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

85 de liceeni olteni, absenți de la ultima probă scrisă a sesiunii a doua a BAC-ului de anul acesta

- Advertisement -

628 de absolvenți de liceu din județ s-au înscris la sesiunea a doua a examenului maturității pentru a susține, fie toate probele, fie, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate. Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina și Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal, și un centru de evaluare, au existat în județ, iar la ultima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării, trebuiau să se prezinte 344 de candidați.

Aceștia au putut opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una dintre disciplinele Biologie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie şi Psihologie.

Dar din numărul total de înscriși, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, s-au prezentat doar 259, 85 absentând din diverse motive. Nu au fost evenimente majore în timpul desfășurării probei scrise și nici nu a existat vreun licean oltean care să fie eliminat din examen.

Afișarea primelor rezultate va avea loc luni, 26 august, până la ora 12:00, iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, un candidat este declarat promovat la examenul național de Bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6.

Sesiunea august 2024 a BAC-ului a început joi, 8 august, și a implicat, în primă fază, susținerea a trei probe de evaluare a competențelor.

Foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți