19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

MAI: 3.577 de candidaţi s-au înscris pe cele 653 de locuri bugetate la Academia de Poliţie în sesiunea iunie-septembrie

- Advertisement -

Un număr de 3.577 de candidaţi s-au înscris pe cele 653 de locuri bugetate la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021.

Această sesiune de admitere va încadra prima promoţie de studenţi pe noua structură a Academiei de Poliţie, stabilită în baza HG nr. 535 din 13 mai 2021, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, marţi, AGERPRES.

Etapa de recrutare a candidaţilor în cadrul concursului de admitere în Academia de Poliţie s-a încheiat.

Defalcat pe facultăţi, programe de studii şi forme de învăţământ, concurenţa se prezintă astfel: în cadrul Facultăţii de Poliţie, Programul Ordine şi siguranţă publică, la forma cu frecvenţă, sunt 2.530 de candidaţi înscrişi pe cele 430 de locuri (specialităţile poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, penitenciare).

La Programul Ordine şi siguranţă publică, frecvenţă redusă, sunt 294 de candidaţi înscrişi pe cele 50 de locuri (specialităţile poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi), iar la Programul Drept, cu frecvenţă, sunt 530 de candidaţi înscrişi pe cele 125 de locuri.

În cadrul Facultăţii de Pompieri, Programul Instalaţii pentru construcţii – pompieri, sunt 223 de candidaţi înscrişi pe 48 de locuri.

În continuare, candidaţii vor susţine probele eliminatorii la nivelul celor şapte centre zonale de selecţie, în funcţie de judeţul de domiciliu.

„În perioada 16-22 august se va derula proba de evaluare a performanţei fizice, care constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ potrivit normelor şi baremelor specifice prevăzute de ordinul ministrului afacerilor interne privind activităţile de educaţie fizică şi sport în MAI, conform clipului promovat pe site-ul MAI”, arată sursa citată.

Proba de evaluare a cunoştinţelor se va desfăşura în zilele de 25 şi 26 august 2021.

Candidaţii declaraţi admişi, care se încadrează în numărul de locuri scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la proba scrisă, vor susţine examinarea medicală în perioada 31 august – 19 septembrie. Anunţarea candidaţilor cu privire la continuarea procedurilor de selecţie revine structurii care a realizat recrutarea acestora.

Rezultatele finale sunt aduse la cunoştinţa candidaţilor prin afişarea codurilor unice de identificare pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, https://www.academiadepolitie.ro/, la data de 22 septembrie.

Pentru informaţii detaliate cu privire la sesiunea de admitere în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti din acest an, pot fi consultate site-ul MAI, https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, site-ul Academiei de Poliţie, https://www.academiadepolitie.ro/, precum şi site-urile unităţilor de recrutare. 

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți