10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Revoltă în Bolintin după ce un om a fost ucis cu o piatră. Localnicii au ieșit pe străzi, prefectul s-a dus să-i calmeze

- Advertisement -

Forțe din Poliție și Jandarmerie asigură siguranța în Bolintin Vale, județul Giurgiu, miercuri seara, după ce un șofer de microbuz a fost lovit cu piatra în cap și a murit, duminică la spital, în urma unui scandal izbucnit pe stradă. Agresorul a fost arestat preventiv. În localitate s-a adunat în jur de 350 de persoane care sunt nemulțumite de siguranța cetățenilor.

Poliția Giurgiu a anunțat, miercuri seara, că în Bolintin Vale s-au strâns peste 300 de persoane, pentru a protesta, în urma crimei comise duminică.

Astfel, în localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică.

La fața locului s-au deplasat prefectul Aneta Matei și subprefectul Mirel-Dragoș Brăgaru pentru a discuta cu oamenii nemulțumiți.

Prefectul județului Giurgiu: Nu este niciun pericol

Prefectul a subliniat că oamenii protestează paşnic şi „nu este niciun pericol în momentul de faţă”.

„Este un conflict între localnici și un grup de etnici. Un cetățean a fost atacat cu pietre, iar după câteva zile a decedat. Revolta este împotriva minorității. Oamenii protestează pașnic, dar doresc să-și expună nemulțumirile și să le oferim soluții. De-a lungul timpului au mai fost astfel de conflicte, înțeleg. Pentru cei care protestează în seara asta, mesajul meu este să aibă puțină răbdare, să discutăm, apoi fiecare instituție a statului să ia măsurile care se impun, potrivit legii, în speța de față. Oamenii sunt nemulțumiți că sunt câteva familii de etnici care au venit aici și care și-au stabilit locuințele aici, și nu au documentele în ordine. Primarul le explică acum ce demersuri a făcut și în ce stadiu sunt acestea”, a declarat Aneta Matei, prefectul județului Giurgiu.

„Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, transmite Poliția Giurgiu.

Duminică seara, un tânăr a avut un conflict cu un șofer de microbuz în Bolintin Vale și l-a lovit pe acesta cu o piatră în cap. Victima a fost dusă la spital, unde a decedat, informează Mediafax.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost arestat preventiv. Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

sursa: Digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți