29.1 C
Slatina
vineri,27 septembrie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Exercițiu cu zeci de forțe implicate pe Drumul Expres, în zona comunei Valea Mare. Scenariul – un accident rutier produs între o autocisternă încărcată cu clor, un microbuz și un autoturism. S-au anunțat 14 victime, din care patru încarcerate

- Advertisement -

În cadrul unui exercițiu desfășurat vineri, 27 septembrie, puțin după ora prânzului, pe Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești, kilometrul 56, în zona comunei Valea Mare, a fost testat planul roșu de intervenție. Conform scenariului, în urma unui accident rutier produs între o autocisternă încărcată cu clor, un microbuz și un autoturism, rezultă 14 victime, dintre care patru încarcerate, două fiind în stop cardio-respirator, restul răniților prezentând diverse traumatisme.

„Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul judeţului Olt s-a activat planul roşu de intervenţie. La locul evenimentului s-au deplasat șapte echipaje de prim ajutor din cadrul SMURD Olt, autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru descarcerare, cu punctul medical avansat, punctul de comandă mobil, dar și mai multe autospeciale de stingere și pentru primă intervenție. De asemenea, la locul evenimentului au acționat echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Olt, Inspectoratului de Poliție Olt, Inspectoratului de Jandarmi Olt și Serviciul de Medicină Legală Olt. Victimele implicate în accident au fost extrase din autoturismele avariate, s-a executat triajul acestora de către medicul SAJ și au fost transportate către punctul medical avansat. În urma triajului, directorul de salvări medicale, stabilește ca victimele să fie transportate la spitalele Craiova, Slatina și Caracal”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Potrivit sursei citate, astfel de exerciții, organizate periodic de ISU Olt, au scopul principal asigurarea unui răspuns coordonat în cazul producerii unor accidente rutiere cu victime multiple.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți