19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

37 de ecoinsule ecologice vor înlocui vechile ghene de gunoi din cartierele municipiului Caracal

- Advertisement -

Vechile ghene de gunoi din cartierele municipiul Caracal vor fi înlocuite din toamna acestui an cu 37 de ecoinsule ecologice ca urmare a fondurilor accesate de administrația publică locală printr-un proiect depus prin Agenția de Mediu.

Ion Doldurea, primarul urbei, declară că accesul la aceste ecoinsule se va face cu cartelă,.iar zona va fi supravegheată video, astfel că nicio persoană străină nu va putea pătrunde să abandoneze gunoi menajer sau de altă natură.

„Avem un proiect pe Agenția de Mediu, care se numește ECOInsule, și ne-am hotărât ca prin intermediul lui să aducem 37 de insule la nivel de municipiul Caracal, în locul ghenelor de gunoi din cartiere. Proiectul a fost semnat acum un an de zile, după lungi tergiversări cu Ministerul Mediului am semnat contractul de livrare între Ministerul Mediului, UAT Caracal și furnizorul de ecoinsule. Acestea vor înlocui ghenele de gunoi din fiecare cartier. Vor fi șase containere, care vor avea sub ele un cântar, fiecare cetățean va primi o cartelă, iar depunerea gunoiului menajer și a celui selectat va fi făcută doar cu această cartelă. Trapele se deschid doar dacă ai această cartelă. În acest fel pot fi identificați foarte ușor oamenii care aruncă și confundă deșeul menajer cu deșeurile reciclabile. Vor fi două camere de luat vederi, care vor observa absolut pe oricine se apropie de această ecoinsulă. Va fi un mare câștig pentru orașul nostru faptul că vom avea deșeurile menajare separat, iar pe cele reciclabile colectate separat. Sperăm ca în această toamnă să avem aceste ecoinsule montate în toate cartierele de blocuri din Caracal. Se lucrează în această perioadă și la un alt proiect tot pe Mediu, cel de aport voluntar. Deja suntem în faza în care se fac platformele betonate și se achiziționează cântarul din incintă, urmând ca în această toamnă să vină și containerele special făcute pentru acest proiect”, a spus Ion Doldurea.

Sursa citată mai arată că, între timp, autoritățile locale lucrează la amenajarea platformelor pentru aport voluntar, un alt proiect important pentru protejarea mediului și asigurarea curățeniei în Caracal.

Sursă foto: Internet (Imagine reprezentativă)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți