14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Eveniment grandios la Caracal, cu ocazia Festivalului internațional „Călușul Românesc”. Dans cu 400 de călușari în fața Primăriei

- Advertisement -
Eveniment de anvergură în cursul zilei de duminică, 11 iunie, ultima zi din cadrul celei de-a 52-a ediții a Festivalului internațional de folclor „Călușul Românesc” de la Caracal și a ultimei zile din ceea ce a însemnat în ultima săptămână Festivalul „Călușului Oltenesc”. Nu mai puțin de 400 de călușari au jucat tradiționalul dans bărbătesc oltenesc călușul pe platoul din fața Primăriei Caracal.
Momentul artistic a fost îndelung pregătit de participanți, iar totul a ieșit așa cum aceștia și-au propus.
„În ultimele trei zile ne-am bucurat sufletele asistând la spectacolele și surprizele
oferite cu ocazia Festivalului Internațional de Folclor «Călușul Românesc». Parade ale portului popular, ateliere de dans, concursuri călușărești și spectacole folclorice, toate ocazii de a ne bucura de tradițiile și frumusețea portului românesc. Ultima zi a festivalului a venit cu un eveniment inedit: dansul a 400 de călușari pe platoul administrativ din fața Primăriei municipiului Caracal. Ne întâlnim la ora 19:00, la Teatrul de Vară, pentru Gala Laureaților a festivalului călușăresc”, a declarat Ion Doldurea, primar al municipiului Caracal.
Așa cum menționam în rândurile de mai sus, ultima zi a Festivalului „Călușul Românesc” de la Caracal a coincis cu ultima din cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului „Călușul Oltenesc”. Astfel, sub titulatura de „Călușul prin cartiere”, duminică, 11 iunie, cu începere de la ora 10:30, au avut loc demonstraţii în mai multe zone din oraș.
Călușarii în patru puncte din Caracal, însemnând în faţă la Piaţa Agroalimentară, în Cartierul HCC, în Cartierul Libertăţii şi în Cartierul Gară. Demonstraţiile de dans s-au desfășurat pe parcursul unei ore, pentru ca de la ora 13:00, la sediul Primăriei să aibă loc simpozionul „Căluşul Identitate Românească”, iar la ora 19:00 este Gala Laureaţilor din cadrul Festivalului internațional „Călușul Românesc”, ediția 52. Anul acesta, au fost cete de căluşari, dar și ansambluri folclorice, din mai multe județe ale țării, precum Olt, Argeş, Dolj, Vâlcea, Sibiu, Bistrița Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, însă invitate au fost și formații de dansuri din Serbia şi Bulgaria.
Cătălin FIRCOIU
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți