8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nereguli la acordarea ajutoarelor sociale la Visina Noua

- Advertisement -

Desi modificarea legii privind acordarea prestatiilor sociale a inasprit conditiile de acordare a beneficiilor sociale – venit minim garantat, alocatie pentru sustinerea familiei si ajutoare pentru incalzirea locuintei – in unele primarii oltene, beneficiarii au fost pusi in plata, fara a indeplini conditiile de acordare a dreptului. Pentru a depista neregulile in acordarea prestatiilor, institutia olteana a demarat o campanie ce va dura 90 de zile, in care inspectorii se deplaseaza in fiecare localitate din Olt si verifica dosarele beneficiarilor, cat si situatia din teren. La acordarea VMG au fost probleme la nivelul judetului Olt. in momentul de fata avem o campanie care dureaza 90 de zile, la nivelul intregului judet, in care inspectorii sociali se deplaseaza in fiecare localitate in parte, unde verifica atat la sediul primariilor, in proportie de 50% dosarele pe care le au, si 50% in teren, la cele verificate. Deocamdata, campania se desfasoara foarte greu, pentru ca sunt foarte multe dosare, nu am decat 4 inspectori sociali la ora asta la Agentie; unii raman la sediul primariilor sa ia fiecare dosar in parte, atat pe ajutoare sociale, cat si pe alocatii de sustinere, si incalzire, iar ceilalti merg in teritoriu, a precizat aceasta.
Potrivit directorului institutiei, Florenta Rosianu, in Visina Noua inspectorii au descoperit nereguli in acordarea celor trei prestatii sociale. S-au constatat anumite probleme la Visina Noua; la VMG s-au depistat situatii unde beneficiarii convietuiesc in aceeasi familie si pe total depasesc veniturile, dar ei s-au declarat separat; mai sunt si cazuri care nu vor sa se inregistreze si care au posibilitatea sa primeasca ajutor social si unii dintre ei chiar nu vor. Sunt probleme si la ASF, pentru ca au plecat in strainatate, dar au depus documentele pentru a primi prestatia respectiva. La ora actuala, debitul pe ajutoare sociale este de aproximativ 17 milioane de lei vechi, iar la alocatie, undeva la 3,6 milioane de lei vechi, bani ce trebuie recuperati de noi, a spus aceasta.
Noi avem un protocol la nivel national cu invatamantul, cu preotii si cu medicii de familie, pe care ii contactam in localitatile in care se deplaseaza inspectorii sociali, pentru ca ei sunt persoanele in cea mai mare masura sa ne spuna cazurile sociale. Fiindca avem doar 4 oameni in teren, vrem sa depistam si cazurile noi care nu beneficiaza de asemenea ajutoare, si cei mai buni informatori acestia sunt. O situatie concreta o vom avea la sfarsitul campaniei, care momentan este in derulare, a conchis directorul AJPIS.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți