22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Percheziții în Olt într-un dosar privind traficul de migranți

- Advertisement -

34 de percheziții domiciliare sunt efectuate în dimineața zilei de luni de polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu, în mai multe județe din țară și Capitală, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Una dintre acestea este și în județul Olt, respectiv în municipiul Slatina, restul fiind în județul Ilfov și municipiul București – 12, Argeș – 7, Dâmbovița – 1, Teleorman – 4, Sibiu – 1, Arad – 1, Vâlcea – 2, Vrancea – 4 și Galați – 1.

Potrivit unui comunicat remis de Poliția Română, s-a reținut că, în anul 2021, mai multe persoane bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, până în prezent, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, pentru a obține în mod facil sume de bani.

Migranții, care proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka, ar fi fost adăpostiți și transportați de membrii grupării.

„În vederea realizării scopului grupului infracțional, membrii acestuia ar fi adăpostit și transportat migranți, care ar fi provenit din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka. Pentru transportul migranților, ar fi fost utilizate autotrenuri, remorci și autoutilitare, care s-ar fi aflat în proprietatea membrilor grupului infracțional organizat sau care ar fi fost utilizate de societăți comerciale. Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinație finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost efectuate mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranții fiind ascunși printre mărfuri. Sumele de bani provenite din activitatea infracțională ar fi fost, ulterior, investite în imobile, autoturisme sau folosite pentru săvârșirea altor activități infracționale”, se precizează în comunicatul IGPR.

Sursa citată mai arată că, pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au fost documentate cinci transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi încercat să scoată ilegal, din România, aproximativ 120 de migranți.

La sediul BT Sibiu al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism vor fi conduse, în vederea audierii, aproximativ 30 de persoane, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate București, Pitești și serviciilor de combatere a criminalității organizate Teleorman, Vâlcea, Olt, Dâmbovița, Galați, Vrancea și Arad, precum și al jandarmilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. De asemenea, la descinderi participă și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție din județele unde au loc perchezițiile și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți