20.2 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Elevă de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina cu media generală 10 la BAC-ul din vară, după soluționarea contestațiilor

- Advertisement -

Ministerul Educației a dat publicității pe site-ul bacalaureat.edu.ro rezultatele finale ale sesiunii de vară a examenului național de Bacalaureat. Dacă inițial, la afișarea rezultatelor parțiale, nu exista niciun absolvent de liceu din județul Olt cu media 10 și doar șapte cu media peste 9,90, după soluționarea contestațiilor avem totuși un licean cu media finală 10.

Este vorba despre o elevă, Ștefania Gârjoabă, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, care inițial obținuse media 9,90.

Aceasta a depus contestație la limba și literatura română unde iniția a obținut nota 9,70, iar după recorectare lucrarea sa a fost notată cu 10.

Eleva a mai susținut probele scrise ale examenului maturității la istorie și logică, unde a luat nota maximă 10.

„Am depus contestație la Limba și literatura română. După ce am ieșit din examen, am știut ce am scris, am fost foarte mulțumită de mine și nu obișnuiesc să mă supraevaluez, ci să fiu realistă. Știam că lucrarea mea este impecabilă, cu tot cu conținut, un pic scris mai strâmb, dar a fost din cauza vitezei cu care am scris ca să pot să cuprind totul. În rest, consider că a fost o lucrare bună. Eu am învățat pentru fiecare simulare județeană și națională, cu o săptămână înainte la română, pentru istorie m-am pregătit prin testele date la clasă foarte des, așa am putut să-mi consolidez primele cinci capitole, iar înainte de Bacalaureat am acordat o săptămână jumătate pentru ultimele patru capitole la istorie și o săptămână pentru recapitularea materiei la română. O să merg la Universitatea București, la Drept, am examen de admitere, care cuprinde trei materii: gramatică, economie și logică. Media de la BAC nu mă ajută, doar că a fost o mândrie de-a mea”, a declarat Ștefania Gârjoabă (FOTO).

Statisticile Inspectoratului Școlar Județean Olt arată că, după recorectarea lucrărilor și afișarea rezultatelor finale situația la nivelul județului arată astfel: 69,42 la sută promovabilitate, absolvenți de a XII-a și a XIII-a înscriși – 2.425, prezenți – 2.263, absenți – 162, nu au fost eliminați. Numărul respinșilor a fost de 692, față de 741 cât au fost inițial, dintre cei respinși 139 fiind cu medii.

Numărul promovaților cu medii peste 6 este de 1.571, din care 379 au avut medii între 6 și 6,99, 393 între 7 și 7,99, 441 între 8 și 8,99, 357 între 9 și 9,99 și media de 10.

„După contestații, avem un procent de promovabilitate de 69,42%, ceea ce înseamnă că a crescut cu două procente promovabilitatea. Aș vrea să facem și o departajare între învățământul de zi, unde promovabilitatea este de 70 la sută, și învățământul seral, unde promovabilitatea este 13,04%. După contestații, avem o medie de 10, avem 623 de note mărite, 291 de note scăzute față de nota inițială și 62 de note au rămas nemodificate”, a spus Daniela Nicolescu, inspector școlar general adjunct al ISJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți