12.3 C
Slatina
vineri,17 mai,2024

Ultimele Articole

Judetul Olt are 30 de clase in care se invata in regim simultan

- Advertisement -

Desi, potrivit legii, o clasa poate sa functioneze de sine statatoare cu numai 12 elevi, in judetul nostru exista 30 clase care isi desfasoara cursurile avand elevi de varste diferite, si de clase diferite. in acest an scolar avem un numar de 11.779 de elevi la prescolar, 18.011 la primar, 17.556 la gimnazial, 20.015 la liceal, in anul de completare 168 de elevi, la postliceal si scoala de maistri – invatamant tertiar – 1676 elevi, iar la a II-a sansa 91 elevi. in ceea ce priveste clasa pregatitoare, in judetul nostru exista 157 de clase, care isi desfasoara activitatea in 136 unitati de invatamant, adica sunt 2.379 de elevi. Din cele 157 de clase, 127 sunt clase normale, care functioneaza de sine statatoare, doar cu clasa pregatitoare, iar 30 sunt in regim simultan, din care 9 – regim simultan cu 2 clase, 17 – 3 clase, si 4 – 4 clase, a declarat Felicia Man, inspectorul scolar general al IsJ Olt, in cadrul unei conferinte de presa organizate ieri.
Situatia este normala, deoarece legea prevede invatamant in regim simultan. Cu toate acestea, reprezentantii Inspectoratului scolar spun ca de anul viitor se are in vedere o reorganizare a retelei scolare, astfel incat clasele sa fie compacte.
Numarul mic de elevi este motivul pentru care exista 30 de clase in care se invata in regim simultan. Legea prevede 12 elevi ca o clasa sa poata functiona de sine statatoare; in situatia in care in comuna respectiva sunt mai putin de 12 elevi, clasa se organizeaza in regim simultan, cu o alta clasa care are, de asemenea, un numar mai mic de elevi. Exisa de cele mai multe ori clasa pregatitoare cu clasa I, sunt si apropiate ca nivel, si mai avem 17 in simultan de 3, si 4 in regim simultan cu 4 clase. Daca stam sa ne gandim, si intr-o clasa normala, nu toti copiii sunt la acelasi nivel de dezvoltare, si atunci se lucreaza diferentiat, a declarat Mirela Paraschiv, purtatorul de cuvant al IsJ Olt.
Potrivit reprezentantilor institutiei, propunerile de reorganizare vin chiar de la primarii localitatilor oltene, care cunosc situatiile existente.
Pentru anul 2013-2014 avem in vedere o reorganizare a retei scolare, si avem in vedere nu numai elevii de la clasa pregatitoare, ci vrem sa facem clase compacte. Exista in preocuparea noastra, si sunt propuneri de reorganizare a retelei din partea consiliilor locale, a primarilor, pentru ca fiecare stie cum poate fi ea eficientizata, a conchis Felicia Man, sefa invatamantului oltean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți