17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pacienții internați în Spitalul Slatina nu mai pot fi vizitați de rude. Riscul de izbucnire a unor focare COVID a dus la luarea acestei decizii

- Advertisement -

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au decis să sisteze vizitele rudelor la pacienții care primesc tratament de specialitate pe secții începând cu ziua de luni, 18 iulie. Măsura a fost luată de conducerea celei mai mari unități medicale din județul Olt având în vedere riscul că ar putea izbucni focare COVID. Începe, de asemenea, și testarea obligatorie cu teste rapide a personalului medical și a pacienților care au intrat în contact cu cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2, dar și a persoanelor care se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Slatina.

„Creșterea accelerată a numărului de cazuri COVID înregistrată în ultima săptămână, precum și posibilitatea de apariție de cazuri/focare de infecție cu COVID-19în rândul personalului și a pacienților, determină conducerea Spitalului Slatină să adopte noi măsuri de protecție pentru preîntâmpinarea îmbolnăvirilor și creșterea siguranței personalului, pacienților, aparținătorilor și vizitatorilor. În acest sens, au fost aprobate următoarele măsuri: începând cu data de 18 iulie sistarea vizitelor la pacienții internați; testarea obligatorie cu test rapid antigen a personalului și a pacienților contacți cu cazurile confirmate de COVID-19, în focarele izbucnite la nivelul secțiilor/ compartimentelor Spitalului Județean de Urgență Slatina; testarea tuturor pacienților care se prezinta în UPU – container triaj, precum și a celor care se prezintă pentru internari programate și spitalizare de zi – la fiecare 72 ore – Biroul Internări – sediul din Slatina, str. Crișan, nr. 5, respectiv camera de gardă – Scornicești; organizarea triajului epidemiologic în containerul din zona UPU”, a declarat Angela Nicolae, managerul SJU Slatina.

Potrivit reprezentanților unității medicale slătinene în ultima săptămână, la UPU s-au prezentat peste 50 de persoane infectate cu Coronavirus, iar pe Secția Boli Infecțioase sunt 16 pacienți internați ce au virusul SARS-CoV-2.

Oltenii confirmați cu infecția COVID trebuie să cunoască și faptul că se pot adresa Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral, care își desfășoară activitatea în Secția Boli Infecțioase a SJU Slatina, pentru a beneficia de investigații și tratament în regim ambulatoriu.

Programul de funcționare al Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral este zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 14:00.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți