20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Zeci de solarii ale legumicultorilor din Strejești, distruse de vijelia puternică de vineri noaptea

- Advertisement -
Pagube însemnate pentru cel puțin 80 de legumicultori din comuna olteană Strejești, după ce furtuna din noaptea de vineri spre sâmbătă le-a distrus solariile. Fermierii speră acum să fie despăgubiți, având în vedere că aceștia așteaptă o comisie care să constate pagubele produse de ploaia torențiale și rafalele puternice de vânt.
„Cu natura nu te poți pune, din păcate azi-noapte (în noaptea de vineri spre sâmbătă n.r.) la ora 02:00 fermierii din comuna Strejești, județul Olt s-au confruntat cu ceva nemaiîntâlnit, sperăm că vom fi ajutați… Suntem în prag de faliment. Așa cum îl cunosc pe domnul ministru Florin Barbu (ministrul Agriculturii, originar din municipiul Slatina n.r.) un om implicat în problemele fermierilor, sunt sigur că vom primi despăgubiri și pe viitor sper că vom putea asigura solariile și culturile! Am anunțat deja și autoritățile, suntem chemați la Primărie, trebuie sa vină comisia formată din reprezentanți Direcției Agricole Județene, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, de la Prefectura Olt. 40 de minute a durat furtuna, iar în primele cinci minute a distrus tot. Nu cred că vom mai salva ceva din cultură”, a declarat Ionuț Răducu, un legumicultor din Strejești căruia furtuna puternică i-a distrus trei solarii.

Sursă foto: Florin Ciobanu și Ionuț Răducu – Facebook

Aceasta este o altă lovitură pe care legumicultorii din Strejești o primesc, spune Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.
„O nouă lovitură primită de legumicultorii din Strejești, Olt. După blocajul pieței de legume, în care prețurile au căzut mult sub prețul de producție, azi noapte (vineri n.r.), în jurul orei 02:00, o vijelie puternică a distrus solariile harnicilor legumicultori din Strejești… «Schimbările climatice sunt o realitate nu o ficțiune», spunea fostul ministru Petre Daea (fost ministru al Agrciulturii și Dezvoltării Rurale n.r.). Pe lângă sistemul antigrindină, care deja protejează o mare parte din țară, sistemele de irigații la care se lucrează în ritm alert, trebuie să înțelegem cu toții (legumicultorii, clasa politică și firmele de asigurare) și să luăm în serios, tot ce se întâmpla cu schimbările climatice actuale și găsită cea mai bună variantă ca sa asigurăm spațiile protejate, culturile agricole și veniturile fermelor românești”, a postat Ciobanu pe pagina sa oficială de Facebook.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți