17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poluare cu țiței pe râul Olteț, în zona orașului Balș. Pata a ajuns până în apropiere de Fălcoiu

- Advertisement -

Autoritățile sunt în alertă după ce, miercuri după-amiaza, în jurul orei 16:00, o conductă de țiței a societății Conpet SA, care traversează râul Olteț, s-a spart în zona podului de cale ferată de la Balș, lângă abator. Lucrările efectuate la Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești ar fi cauza, iar până joi pata a ajuns în apropierea comunei Fălcoiu, respectiv s-a întins pe o distanță de 23 de kilometri.

S-a intervenit imediat la fața locului, iar reprezentanții Conpet au luat ca primă măsură închiderea ventilelor de secționare din amonte și aval.

Pe lângă muncitori ai societății, în zonă au mai intervenit și reprezentanți ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, printre care prefectul județului Florin Homorean, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, angajați ai Serviciului de Gospodărire a Apelor, Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Olt.

„Se intervine pentru reducerea impactului asupra mediului cauzat de poluarea aceasta. Sunt mai multe echipe în zonă ale Conpet, ale ISU Olt, SGA Olt și Gărzii Naționale de Mediu, s-au montat încă de miercuri mai multe baraje absorbante, s-au administrat substanțe depoluante pentru a stopa poluarea doar pe râul Olteț, să nu se deverseze și în râul Olt. S-a înregistrat un incident la conducta Conpet, la supra-traversarea râului Olteț, în zona podului de pe acest râu, pentru a fi efectuate lucrări la Drumul Expres, se executau lucrări pe Drumul Expres. Conducta este în vecinătatea Drumului Expres și a avut loc un accident care a cauzat fisurarea conductei și deversarea de țiței în Olteț. Până în prezent, nu avem mortalitate piscicolă sau alte animale afectate, dar pata de țiței s-a întins pe o lungime de 23 de kilometri”, a spus prefectul de Olt.

Și în cursul zilei de joi autoritățile au fost la locul evenimentului, în toată această perioadă autoritățile montând în mai multe zone baraje absorbante de-a latul cursului de apă. S-a împrăștiat și material absorbant spill-sorb, iar Conpet a apelat și la serviciile unei firme specializate în decontaminarea apei.

În urma acestor intervenții scurgerea de țiței de pe râul Olteț a început să se reducă, însă reprezentanții SGA Olt spun că nu pot da o informație exactă cu privire la data când pata se va retrage în totalitate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți