13.1 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Concursuri pascale de ciocnit ouă la Verguleasa și Dobroteasa, în a doua și a treia zi de Paște

- Advertisement -

Luni, 6 mai, și marți, 7 mai, suntem tot în zile de sărbătoare, fiind a doua și a treia zi de Paște. Iar în două localități din nordul județului Olt tradiția se păstrează, iar anul acesta continuă cele două concursuri pascale de ciocnit ouă, unde sunt așteptați să participe nu doar concurenții, copii, femei și bărbați, ci și zeci de curioși.

Dacă primul va fi luni, la Parohia Dumitrești din comuna Verguleasa, celălalt este programat a se desfășura marți la Parohia Câmpu Mare din comuna Dobroteasa.

Ambele evenimente încep la ora 11:00 și au loc cu sprijinul primăriilor din cele două comune, al parohiilor amintite, dar și al Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Olt.

„Concursurile pascale de ciocnit ouă de la Parohia Dumitrești, comuna Verguleasa, și Parohia Câmpu Mare, comuna Dobroteasa, se vor desfășura și anul acesta, conform tradiției locului, în cea de-a doua, respectiv cea de-a treia zi de Paște, în organizarea parohiilor menționate, coordonate de preoții Cristian Mirel Turmacu de la Parohia Dumitrești și Emanuel Ciucă de la Parohia Câmpu Mare și a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt. Concursurile, care încep după ora 11,00, după terminarea slujbei, au semnificații aparte pentru credincioșii acestor parohii și adună în curtea bisericilor respective, pe lângă localnici și concurenți, zeci de curioși”, a declarat consultantul artistic Valeru Ciurea de la CJCA Olt.

Sursă foto principală: Valeru Ciurea – Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți